Geluksroute

"Happiness is only real, when shared" - Christopher McCandless (Into the wild)

Blog

Al pratende met Trudy Rothe van de KunstKas in Aalsmeer werd ik direct enthousiast om mee te doen met de Geluksroute van Aalsmeer. Helaas moesten de eerste plannen even de koelkast in vanwege het bekende virusverhaal. Door de extra tijd is deze geluksroute nog energieker geworden. De Spiritkracht om geluk door te geven, wakkert als een vuurtje aan en zal ons allemaal verwarmen.

In aanloop naar de Geluksroute van Aalsmeer op 28 en 29 mei 2022, groeit en bloeit het project en heeft nu al in Aalsmeer een verbindende factor. Er komen steeds meer enthousiastelingen bij die geluk willen doorgeven.

We willen geluk uitdelen, we willen geluk laten groeien, we willen de kracht van geluk in beweging brengen en laten stromen en huppelen en dansen, zodat iedereen het kan voelen.

Wat zo ongelooflijk fijn is aan deze Geluksroute is dat iedereen iets kan doen, we hebben in deze rare tijden, vaker het idee, dat we zoveel niet kunnen doen maar juist samen, gaan we stukje-bij-beetje elkaar laten zien waar we gelukkig van worden, het kan groots en verheven zijn maar ook juist heel klein en eenvoudig. Naar elkaar luisteren, een goed gesprek, delen en uitdelen, echt helpen en zo gaan we elkaar weer zien en horen en nog meer genieten van het leven en kunnen we daadwerkelijk geluk gaan ervaren.

Wat brengt mij geluk en wat wil ik daarvan doorgeven aan anderen? Iets wat ik van huis uit heb meegekregen is de liefde en vooral het respect voor de natuur. De heerlijke geuren, kleuren en de wisselingen van de seizoenen, daar kan ik echt als een kleuter zo blij van worden. Ja, dat zijn voor mij, echt geluksmomenten. Elk bloempje, elk plantje groeit van klein naar groot, of je nu een piepklein pluizig zaadje bent van een paardenbloem of van een grote eik. Veel mensen ervaren ook rust en geluk als ze buiten in de natuur wandelen. In Japan hebben ze dit al goed begrepen, daar doen ze aan Shinrin-yoku, vertaling: bosbaden. Je hartslag en bloeddruk verlagen, je stresshormonen reduceren en je immuunsysteem verbetert en je gevoel van geluk en welzijn zal vergroten. Hoe fijn is dat? Het is gratis en je bent in de natuur en je lichaam gaat vanzelf reageren en mee resoneren.

Wat ik op de twee dagen bij de Geluksroute, ga doen, weet ik nu nog niet precies, er zijn al wel veel leuke ideetjes geboren… Ik heb ooit van mijn hobby mijn beroep gemaakt, dus misschien iets moois uit een van mijn cursussen, of iets met bloemblaadjes, het is nog even een verrassing. In mijn centrum, een woonboot in het stiltegebied van Wilnis, geef ik mijn cursussen en hier maak je gelijk ook een verbinding met dit prachtige natuurgebied. Reikicentrum de Ontmoeting heeft als lijfspreuken: Ont-moet jezelf, geluk vind je in jezelf en wie zichzelf kent, kan werkelijk alles.

Kom naar onze Geluksroute om zelf geluk te plukken of door te geven, elke ontmoeting is een wonder, een moment in de tijd… Weet dat iedereen welkom is!

AALSMEER OP ZATERDAG 28 EN ZONDAG 29 MEI 2022

Geluksroute is een ongedwongen uitwisseling van geluk die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt. De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen? Die uitnodiging is voor iedereen, dus of je nu van yoga houdt of bellenblazen, van stilte of juist beweging, lekker koken of juist nieuwe gerechten proeven, het kan allemaal. Want geluk delen brengt altijd meer geluk teweeg. Er ontstaan nieuwe verbindingen waar Aalsmeer mooier van wordt! We nodigen je van harte uit om onvoorwaardelijk en gul geluk te delen. Mocht je belangstelling hebben om mee te doen of zelfs deel te nemen in het kernteam, neem dan contact op met ons via geluksroute@gmail.com voor informatie! Daar worden we heel gelukkig van!

WIL JE DELEN WAAR JIJ GELUKKIG VAN WORDT? DAN IS DIT EEN UITNODIGING VOOR JOU. VAN KLEIN TOT GROOT.

Vertel een verhaal, kook soep en serveer dit bij jou thuis op de bank, deel jouw wijsheid over geluk met een lezing of workshop, plak een gedicht achter elk raam in de straat, of doe iets heel anders... Serieus of speels, er is plek voor allerlei gelukservaringen. Voor het geval je wel het verlangen hebt om mee te doen maar nog niet weet hoe - bedenk dan: "less is more" We kijken naar je uit!

Dr Jose de Jesus Garcia Varga uit Mexico, een van de geluksexperts uit het "World Book of Happiness" stelt: "Er zijn heel wat middelen, methodes en ideeën om mensen gelukkiger te maken. En het is bewezen dat ze werken! Alleen moeten wij ervoor zorgen dat ze voor iedereen beschikbaar zijn" Dat doen we met de Geluksroute.