Vrouwencirkel: onder de pruimenboom

Wat is het:

Er zijn vele vormen van vrouwencirkels over de hele wereld. Onder de pruimenboom is een nieuw project van Reikicentrum de Ontmoeting en de basis van deze cirkel komt uit het Inca-Sjamanisme.  Daar wordt het een ‘sharing circle’ genoemd. Al bij de Indianenstammen kwamen de vrouwen bij elkaar om zich terug te trekken, de maandelijkse cyclus te doorlopen en op adem te komen.

We zitten samen in een cirkel en alles kan gezegd worden, niets is raar of fout.

De cirkel is een symbool voor heelheid, liefde en verbinding. We leren van elkaar over het leven. We werken met een thema en gaan luisteren naar elkaar hoe we dit verder kunnen uitwerken. We lachen, we huilen, we delen en we helen…

Als je in de cirkel bent mag je de ‘talking stick’ pakken en vanuit je ziel komen er woorden naar boven toe, die gehoord willen worden… Er zal echt geluisterd worden naar jouw Zielenwens zonder oordeel.

Quote van Nicole Zonderhuis, ze omschrijft heel mooi het vrouw-zijn:
“Ik ben een vrouw en kom uit een vrouw. Vergeleken met de band van vrouwen zoals ik dat op mijn reizen door Latijns-America tegenkwam, zie ik hoe anders wij vrouwen hier met elkaar omgaan. Het doet me pijn te merken dat vrouwen tegenwoordig al vroeg leren om elkaar te beoordelen (wat heeft ze aan?) in plaats van elkaar te steunen. De westerse geschiedenis van het vrouw-zijn is lang en de diverse gebeurtenissen, met name de komst van het Christendom, hebben deze sterke band van zusterschap verbroken. Ergens in onze westerse geschiedenis is de vrouw haar kracht kwijtgeraakt en vergeten of is het met geweld van haar afgenomen, zoals bij de heksenverbrandingen. Elke vrouw draagt iets van deze pijn in haar genen en elke man draagt iets van de schaamte en het schuldgevoel in zijn genen, en beide zijn inwisselbaar want mannen zijn in andere incarnaties vrouwen geweest en vrouwen waren mannen.

Het is nodig dat vrouwen weer bijeenkomen. Laten we naar elkaar luisteren, echt luisteren. Ruimte geven aan ieders eigen wijsheid. Aan elkaars stilte, verlegenheid. Ruimte geven aan elkaars ongehuilde tranen. Elkaar het gevoel geven dat je er mag zijn, dat je waardevol bent en bijzonder. Want dat zijn wij. Wij vrouwen vertegenwoordigen de creatieve kracht van de evolutie. Door ons wordt nieuwe leven geboren. Elke dag weer geven we geboorte aan wonderen. Stel je voor wat we kunnen creëren als we onze krachten bundelen…”

Wat gaan we doen:

  • Mediteren
  • Luisteren en delen
  • Fluisteren en vertellen wat je ziel al weet
  • Contact maken met jouw vrouwelijkheid
  • Op adem komen en genieten van elkaar en de natuur

Wat mag je verwachten:

  • Jezelf ont-moeten
  • Jezelf bevrijden van schaamte, schuld en angst
  • Je voelt je gesteund door andere vrouwen
  • Je staat bewuster in het leven
  • Je leert van elkaar (er is even- waardigheid)

Locatie:
Stiltegebied in Wilnis, kijk bij agenda voor de data.

Data:
De cirkels zijn er 4x per jaar.
We hanteren globaal de wisselingen van de jaargetijden.
Lente, Zomer, Herfst en de Winter.

De eerstvolgende middag is NOG NIET BEKEND
De tijden zijn nog niet bekend

Ruimte:
Ik heb plek voor 12 vrouwen.

Investering:
Je geeft wat je op dat moment wilt geven.
Met de opbrengst gaan we kansarme vrouwen verder helpen.

Aanmelding:
Vul het aanmeldingsformulier