Illumination process

Vanuit diepe ontspanning laat je stress en zware energie in je lichaam los zodat het lichaam in staat is zichzelf te helen. Je werkt meestal met een thema, iets waar je aan wilt werken, waar je tegenaan loopt of waar je last van hebt.

Bij een emotionele of fysieke blokkade zit er ergens in je chakra’s een imprint. Een soort spoor met zware lading, wat telkens in een andere vorm in je leven weer opspeelt. In deze ceremonie ga je de zware energie vrijgeven. Een illumination is een verlichtingsproces en het kan je genezing brengen op het niveau van je oorspronkelijke blauwdruk. Het verbind je weer met je authentieke zelf en brengt je in balans en harmonie met het leven. Deze harmonie met het leven wordt Ayni genoemd. Tijdens een illumination worden de ziel en de levenslijnen verlicht waardoor er weer ruimte wordt gecreëerd in het fysieke lichaam en je innerlijke glimlach komt weer naar voren. Je sprankeling is terug. Eerst in je body en daarna volgen soul en mind.

Een illumination geeft je de mogelijkheid dingen op een andere manier te gaan ervaren en te gaan doen.

Alberto Villoldo over Illumination process:

“Tijdens het illuminatieproces stappen we de tijdloosheid binnen, verleden en toekomst vallen weg en alleen het hier en nu bestaat. We zitten niet langer vast aan de pijnlijke verhalen uit ons verleden en onze toekomst wordt niet langer bepaald door ons verleden. We realiseren ons dat we niet onze verhalen zijn. Dit is niet alleen een psychisch of spiritueel proces; elke cel in ons lichaam wordt erdoor geïnformeerd en vernieuwd. Ons immuunsysteem wordt versterkt, fysieke en emotionele heling worden versneld” (uit zijn boek ‘Shaman, Healer, Sage’).